torsdag 18 mars 2010

Lite bloggande för omväxlings skull!

Syr som en tok och hinner inte blogga så mycket för tillfället. Tänkte dock att jag skulle försöka lägga ut några bilder på gammala obloggade mössor. Första mössan är mamma M. Hennes dotter ville ha något rosa och gärna prinsessigt. Tänkte först göra en rosa mössa med cerise prinsesskrona, men sen kom jag på att jag hade lite schabloner liggandes i skåpet och på en av dem fanns faktiskt en prinsesskrona! Bestämde mig då istället för att göra en vit mössa och trycka mönster på den. Tyckte att den blev väldigt söt och prinsessig! Baksidan ser för övrigt lika dan ut som framsidan, dvs 3 tryckta prinsesskronor.

Nästa mössa är en liten specialare, en mamma hörde av sig i höstas och frågade om jag inte kunde sy en röd cross på en mössa då pappan i familjen kör just en sådan. Visst sa jag glatt utan att tänka på att jag knappt visste hur en sådan såg ut. Efter lite googlande och skissande blev det iaf något som liknar en hoj..

Några månader efter cross-mössan fick jag ett nytt mail från samma beställare. Den här gången ville hon ha en mössa att ge bort i present. Det blev en röd mössa med limegrön traktor, väldigt fräscht med lime och rött ihop faktiskt!Sista paret ut är en syskonmatchning jag sytt tidigare och som nu önskades till ett nytt syskonpar. Lime och turkost kan aldrig bli fel!!
5 kommentarer:

Cilla sa...

Jättefina mössor!

Ingrid sa...

Gud så snygga!! Framförallt traktormössan (vår kille skulle älska den!) och de inverterade stjärnmössorna - så snygga färgkombos!

Tre små liv sa...

Det vita tyget du har sytt "prinsess-mössan" i är det singel jersey? var köpt....min kusin skulle vilja ha en mössa i vit utan något på?!:-)

Therese sa...

Mothy: Tyget är Stoff & Stils vita stretch jersey (muddtyg).

Kram Therese

Åsa Tidqvist sa...

så sjukt snygga mössor!