onsdag 31 mars 2010

Less is more!?

Den här tunikan får symbolisera utrycket "Less is more" - för i det här fallet tycker jag faktiskt att det är så. En enkel tunika med vanliga fållar i ärm och nederkant och brun halsmudd. Tänkte först att det kunde vara fint med matchande turkosa kantade ärmar och hals, men tyget i sig är så fint så efter lite funderande fick det bli vanlig fåll. Vid sådana här tillfällen skattar jag mig lycklig över min coverpro!! Såå smidigt att kunna göra en fåll i ett moment, och inte som förr när jag först overlockade kanten för att sedan använda tvillingnålen på den vanliga symaskinen.

En liten fundering har jag dock - och det gäller halsmudden. När jag sytt fast den med overlocken och sedan skall sticka ner kanten så har jag en pressarfot som heter "Center foot guide". Denna pressarfot har som en liten metallskena i mitten, och denna skena är tänkt att löpa mitt i sömmen mellan halsmudd och tunika. Nålarna ska sedan gå ner på exakt samma avstånd på var sin sida av metallskenan. Så långt är väl allt väl.. Min fundering gäller baksidan. För hur jag än gör (och tro mig jag har funderat...) så tycker jag att sömmen hamnar för långt ifrån kanten, och alltså inte stickar ner overlocksömmen så bra som jag ser att det är på mina köpeplagg. Hur gör ni andra? Tipsa mig gärna - för här går jag bet!! Här nedan ser ni oxå hur jag menar, jag vill ju att coversömman skall vara längre ner mot overlocksömmen för att sticka ner den ännu mer.


Tyg: Till tunikan: Znok Design, mudd från Stoff & Stil
Mönster: Tröjmönster från Ottobre Creative 301 där jag sedan modifierat lite så att det blivit en tunika istället.

Hoppas: Kunna hitta en bra lösning till mitt problem att sticka ned halsmuddar =)...

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Så snygg - håller med att brunt gjorde sig väldigt bra till mönstret! Kan tyvärr inte hjälpa dig med några tips om hur du stickar ned snyggast. Jag kör på det gamla hederliga sättet med tvillingnål...

JuMel sa...

Fin tunika! Tyget är bara för härligt:) Gillar även den rosa tunikan med omlott i ditt tidigare inlägg, en liknande har jag länge varit sugen på men så var det det där med mönster... Kanske oxå får försöka mig på ett eget?:)

Astrid Hemsydd sa...

Dette stoffet er veldig fint og gjør seg fint uten for mye annet sammen med det. Enig med deg - less is more!

Marielle sa...

mmm den blev så fin och den skall med på påskfirandet i Stockholm ;) tusen tack Therese! Glad påsk på er!

Åsa Tidqvist sa...

finfint plagg! helt rätt med brun mudd, tyger är allt liksom! jag har ingen center-foot eller vad den heter, men vill gärna ha en... förstår ditt problem, jag hade stört mig också!

fante sa...

Tyvärr ingen hjälp härifrån heller :-( Har samma problem men inte orkat/haft tid att ta tag i det.

Doris_Assar sa...

Jättefin! Håller med dig! Less is more ibland!
Tyvärr är jag ingen hjälp för dig eftersom jag inte har ngn cp...
Glad påsk!