onsdag 27 januari 2010

Träning ger färdighet

De här två hjälmmössorna kom till en helg när jag hade nästan en hel dag för mig själv! Sambon hade tagit med båda barnen på besök till farmor och jag hade hela huset för mig själv. Vad gör man då en lördag när man är ensam hemma, jo man syyyyyyr :-).

Eftersom jag inte alltid är den bästa vän med min CP tänkte jag att detta var ett gyllene tillfälle att träna på kantband. Det är ju trist att bara öva på skräpbitar, så för att göra det lite roligare klippte jag ut två hjälmmössor, storleken är ungfär 3-6 månader.

Det gick väl inte helt smärtfritt, och en och annan svordom kom nog över mina läppar, men när det flyter på och allt funkar då kan man nog hinna med att sy ett helt gäng sådana här mössor på inte allt för lång tid. Tillslut blev jag iaf nöjd med inställningarna (och som vanligt är det pressarfotstrycket som är den stora stötestenen på min maskin) och kunde färdigställa dessa två mössor. Att det sen tog nästan en hel dag att sy dessa ynkliga två mössor behöver vi ju inte prata högt om..
Båda mössorna finns nu till salu i Butik BillaBa

13 kommentarer:

od Andulky sa...

Jättefina!!

Benglan sa...

De blev ju superfina tillslut! :)

Jag har en fråga: Hur sitter de på när man knyter så som du gjort? Jag brukar alltid göra tvärtom, dvs att man knyter "nedåt" under hakan, eller hur jag nu ska förklara det. Har märkt att det är väldigt olika hur sybloggare gör och även köpemössor är inte alltid lika. Har aldrig testat ngn mössa på det sättet du gör, därav min fråga.

Ahlard sa...

Superfina, pratade nyss om att jag skulle vilja göra mössor att ge bort till dom som nyss fått barn. Dina är superfina:)Sugen att sy, men gruvar mig för banden...

Therese sa...

Benglan: Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag inte sett dessa mössor live ännu, bara på dockorna hemma =). På dockorna sitter de iaf bra under hakan! Hade samma funderingar som du ang vilket av kantbanden som skall få löpa ner under hakan!

Johanna: Ja, själv är jag ju inspirerad av Gekko som har sytt massor av sådana här fina mössor, tänkte att kan hon så kan jag :-). Börja med mössor utan foder så blir det inte lika tjockt, då är det åtminstone lättare att kanta, även om det inte alltid är helt lätt då heller! Kantar oftast med JNY's jersey/lycra, den är tunn och fin!!

Benglan sa...

Jag har aldrig lyckats kanta med jersey lycra! (Har bara provat 2 ggr men gav upp...) Nu måste jag försöka igen :) Tror att det kan bli snyggare, även om det blir fint med interlock också.

Tack för svaret om knytningen. Det blir säkert bra hur man än gör där!

Cecilia sa...

Jag tycker att din träning ser jättebra ut. Skulle behöva samma pass själv då jag ännu inte kommit mig för att kanta så mycket.

GOBLIgobli sa...

Dessa mössor är ju så söta och dina ser helt underbara ut! Strunt samma om de tog hela dagen, det får man räkna med innan man får upp fart och rutin. Jag har knappt vågat använda min kantbandsmöjäng.

Tack förresten för kommentaren om hjärtat också, vad roligt att den pryder sin plats. :-)

Vecka - Vecka sa...

Vilka söta mössor! Har nog svurit många gånger jag också med min Cp..

Lillsnörpa sa...

Du syr så mycket fint! /Lillsnörpa

KRUMELEJ sa...

Det du skriver om känner jag verkligen igen.....men visst är det underbart när allt fungerar :D. Jättesöta mössor.

Ingrid sa...

Vad lustigt, jag hittade precis alldeles nyss till din blogg och la till dig på min blogglista!! Kul!! Och fina kläder du syr!!

OttoPippi sa...

Så härligt med en hel sömnadshelg med sig själv!!! Just sånna tillfällen SKA man ju lära sig av. De blir superfina till slut mössorna!

Apropå ditt inlägg nedan - jag ÄLSKAR också fordonen!!

Jenny sa...

Vilka fina mössor!