söndag 17 januari 2010

Påfyllning i Ellas garderob

En gul apa/lejontunika var med på BillaBa partyt som jag hade innan jul. Egentligen var den uppsydd till våran Ella och jag hade med den mest som visningsplagg. Men - det visade sig att den skulle få ben direkt, och nu pryder den vår granntjej M så fint =). Alltså var jag tvungen att sy en ny till Ella och under mitt pågående beställnings stopp så har jag tagit mig tiden att sy till mina egna barn.

Tyget har jag länge gått och tittat på och tänkt att det skulle bli just en sån här tunika, med raglanärm och bruna matchande dekorsömmar. Vad som är nytt på den här tunikan är att jag även sytt dekorsömmar runt halsen och vid ärmsluten. Jag vet inte hur ni andra löst det bäst, men själv sydde jag dekorsömmen efter att jag sytt ihop ärmarna/halsen, lämnade sedan en bit öppen för att kunna trä i resår, och sydde sen igen med dekorsöm. Visst blir det en liten bit som lappar över varandra, men själv tycker jag inte att det är så farligt. Hur gör ni andra när ni syr med CP:n här, är det lättare att sy sömmen innan man syr ihop ärmarna/halsen? Problemet då blir väl att man måste fålla med en stretchig raksöm? Ja - ni ser det finns mer att fundera på :-)

12 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

Jag har precis som du funderat på det där med resårkanal med cp. Jag har inte gjort det själv just med singoalla men jag har sytt kanal med resår i midjan på pyjamasbrallor (har inte haft o använt min cp så mkt)och då hade jag resåren i kanalen redan när jag sydde. Får jag fråga dig vilka inställningar har du när du fått så fin och "platt" söm över raglansömmarna? och utan hoppstygn!? jag blir ju galen på att min cp är så opålitlig!
din tunika ser väldigt proffsig ocg fin ut!

Ahlard sa...

Kan inte ge sömnadstips:) Men supersnygg! Verkligen:)

jejja79 sa...

helt klart läcker. Förstår att den förra fick ben och rusade in till granntjejen =)

Tre små liv sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tre små liv sa...

Vad hände nu då....gör ett nytt försök...Superfin!!! Du är jätteduktig och att du har tid!
Kram

Therese sa...

Åsa: Jag hade mer än gärna gett dig inställningarna om det inte vore för att jag redan varit där och skruva på maskinen inför ett annat sömnadsjobb. Osmart som jag är hade jag inte skrivit upp inställningarna innan heller.. *korkat* Jag tror iaf att det var nånting liknande det här. 4,4,4,3 på trådspänningen. 1,75 på diff och 3 på stygnlängd. Mitt bästa tips är hur som helst att skruva åt pressarfotstrycket något grymt!! Min är nästan i bott nu, och peppar peppar så har jag varit väldigt förskonad från hoppstygn på några plagg nu.

Lilla Gryn sa...

Hur snygg som helst!! Proffsigt!

Anneli sa...

Vilket underbart tyg - gör sig jättebra som tunika. Kan verkligen förstå att din granne "snodde" den :)

Anneli sa...

På min hemsida finns en award till dig att hämta för din fina och kreativa blogg som ger mig stor inspiration och glädje! Stort Tack!

Hello sa...

Den är jättefin!!!

Jag skulle nog ha overlockat fast resåren mot avigan och sen sytt ner hela resåren med cp:n. Tror jag :)

OttoPippi sa...

Jättefin! Har just beställt detta tyg som jag bara inte kunde motstå FAST jag inte skulle köpa några apor :-) :-)

Funderar på hur jag har löst ditt problem.... och inser att jag nog hållt mig undan problemet :-) Tycker i o f s inte att det gör så mycket med sömöverlappning. Det syns ju knappt på denna typ av söm!

Therese sa...

Fellai: Tackar ödmjukast för awarden!!!

Hello: Ja så kan man ju faktiskt oxå göra... hmm tål att tänkas på!

Ottopippi: Precis så tänkte jag med ang överlappningen.