måndag 11 januari 2010

Först ut??

Ja, nu vet jag ju i ärlighetens namn inte om jag faktiskt ÄR först ut med att blogga om det här fantastiska fordonstyget från Mjukatyger, designat av Johanna Ahlard - men jag har då åtminstone inte sett det i någon blogg än.

Tyget kom i fredags, åkte direkt in i tvättmaskinen, torktumlades men sen hann jag inte mer förräns idag.. När A sov middag och E lekte för sig själv en stund ritade jag upp ett bodymönster i strl 74 då jag inte hade något, klippte ut alla delar, skar kantband och muddar samt trädde alla maskiner - sen fick jag tålmodigt vänta tills nu ikväll när lugnet lagt sig!

För en gång skull (ja jag vågar nog påstå att det faktiskt är enda gången) så blev kantbanden sådär sjukt snygga redan på första försöket!! Att sy en body och kanta den med bandkantaren går verkligen jättefort när ingenting krånglar och man inte behöver sprätta, skruva på symaskinen eller svära långa ramsor! Tilläggas skall väl kanske att jag i helgen satt flera timmar och sydde metervis med kantband för att hitta rätt inställningar för att slippa hoppstygn som varit mitt stora dilemma hittils. Tricket verkar vara att ha väldigt högt pressarfotstryck, jag är nog uppe i max snart men så länge det funkar så är jag gladare än glad!!

Jag vill oxå passa på att tacka Thea som har skrivit de mest fantastiska inläggen med tips och trick, här lärde jag mig tex hur man får sömmen sådär snyggt precis kant i kant som man vill ha det!!

Summa summarum - den här bodyn är jag stolt över att ha sytt och i morgon är det dags att se om mästerverket passar på blivande ägarinnan oxå =)!!

20 kommentarer:

Ahlard sa...

Underbart fin:) Jag blir alldeles lycklig av att se den. Önskar jag fick se den live på den lilla. Får jag använda bilden i mitt bilspel, jag länkar förstås till din blogg och anger att det är du som sytt den. God natt/Johanna

Therese sa...

Johanna: Självklart får du det!! Ska se om jag inte kan få till en bild "in action" under dagen oxå.

Benglan sa...

Jag har sett linne+kalsong av det gröna tyget, men detta var första gången för det rosa. Supersnyggt! Köpte inget och nu ångrar jag nästan det...

Strömming sa...

SNYGGT!!!!

Myssel sa...

Superfint!

Anneli sa...

Superläcker!!!

Doris_Assar sa...

Såå snygg!!!!

Anna sa...

Jättefin! Har också beställt detta tyg och jag längtar så tills det kommer. Gillar att det klassiskt "killiga" blandas med den klassiskt "tjejiga" färger rosa.

Åsa Tidqvist sa...

Du SKA vara stolt och glad över den här, den är verkligen jättefin!!

FridoLi sa...

WOW, vad snyggt!!!!! Vad är de för muddar du har till?

Jes sa...

Vilken underbar body!!! Tyget är helt fantastiskt

á Yeliqa sa...

Hur fin som helst!!!

Therese sa...

Tack allihop!! Gillar oxå kombinationen "killigt" mönster med "tjejig" färg.

Muddarna är från JNY's enfärgade sortiment jersey/lycra.

Nilla sa...

Superfin! Beställde också det rosa tyget men fick turkost så jag måste nog byta. Är också supersugen att börja sy i det!

Ahlard sa...

Åh tack:) Nu har använder jag bilden. Verkligen superfin. Liksom trollbrallorna som jag också har med:) Ha det bäst!

jenny sa...

superfin body. Det är så snyggt med rött och rosa.
-jenny-

Junebacken! sa...

Vilken jättehärlig body!! Jag gillar färgkombon på ett sådant tyg!

.designk.carbin sa...

Å vilken karamell.

Tosing sa...

Wow..Så snygg!!!

GOBLIgobli sa...

Men gud så läcker!! Tror den rosaröda är finast av fordonen och gillar speciellt lilla vespan. :-)