tisdag 26 januari 2010

Jag kan inte få nog..

..av fordonstyget!!! Jag har sytt i många fina tyger det senaste året, men jag måste nog ärligt talat säga att inget tyg hittils fått mig att känna sådan syglädje som Johanna Ahlards fordonstyg! (Köpt hos Mjuka Tyger)

Bara för att jag så gärna ville sy något nytt i fordonstyget så fick det bli den här tröjan. Inte för att jag har något barn som drar strl 110, och inte för att jag har någon pojke - utan bara för att jag ville och för att få tillfälle att testa ett nytt mönster. Å jag måste verkligen få säga att det är så här kul det ska vara att sy!! Dvs att man får en ingivelse att sy i ett tyg (för oftast är det så för mig i alla fall, att jag ser ett tyg och känner att det kommer att göra sig jättebra som ett visst plagg och med vissa detaljer.

Till just den här tröjan hade jag redan på förväg bestämt att det skulle bli en raglan med kontrastfärgade täcksömmar. Vid själva tillklippningen gjorde jag dock en tankevurpa och klippte ut ärmar och liv i motsatt tyg, dvs jag hade egentligen tänk att ha ärmarna enfärgade och livet mönstrat - men iom att det inte var en beställningströja så lät jag det vara som det var =).


Allt flöt på smidigt förutom när jag skulle sy den aviga täcksöm i halslinningen, där lyckades jag inte få till det utan hoppstygn, så efter 2 försök gav jag upp (för att inte förstöra tyget) och stickade ner halslinningen med en enkel söm istället.


Eftersom den här tröjan då är ren nöjes sömnad och inte har någon tilltänkt mottagare så hamnar den i Butik BillaBa! För övrigt ska jag försöka sy och blogga i något annat tyg nästa gång ;-)..

16 kommentarer:

Fangoria sa...

Tröjan blev jättefin med enfärgat liv och fordon i ärmarna!!

KRUMELEJ sa...

Jag kan bara instämma. Tyget är helt underbart och kvalitén är så mjuk. Tröjan är superfin!

Ahlard sa...

åh så kul att du gillar det, du fattar inte vad ditt inlägg värmer:)
Och sen tycker jag att det blev supersnyggt med motivet på ärmarna!!! Bra att du gjorde så... jag ska försöka komma ihåg att använda det så jag med:)
Sov sött!/Johanna

Helena sa...

Superfin tröja! Tyget väcker verkligen habegäret! Såg dina flickor i ett tidigare inlägg och det rosaröda fordonstyget är verkligen supersnyggt, måste beställa hem lite sådant tyg genast!

lilla hjärtat sa...

Super snygg säger jag bara ; )

Mimmi sa...

Jag tycker att d en blev toppenfin med enfärgat liv och mönstrade ärmar - den idéen snor jag nog rakt av på en kommande tröja.

Vilket enfärgat tyg har du använt dig utav?

Anna-Snoddas sa...

Supersnygg! Är också totalförälskad i tyget, har dock inte sytt något i det än - bara klappat på det! :)

Jes sa...

SNygg tröja, fint med bara fordon på armarna. Jag gillar verkligen oxå detta tyg.

od Andulky sa...

Grymt snygg!!

Therese sa...

Mimmi: Jag fick med en bit enfärgad turkos som kompensation för att det varit förseningar med tyget, så jag vet ärligt talat inte vad den heter. Men det är iaf från Mjuka Tyger. Står säkert på hemsidan vilka som matchar!

Nilla sa...

Superhärligt kombo! Har också det tyget hemma men inte kommit mig för att göra något av det än. :P Vad har du använt för mudd?

Liza sa...

Jättesnyggt, tycker det blev fint och annorlunda med enfärgat på kroppen!

Unknown sa...

Verkligen fin!

Therese sa...

Nilla: Mudden är samma tyg som det enfärgade, dvs jersey/lycra från Mjuka Tyger

Åsa Tidqvist sa...

Så himla snygg! jag vågar knappt sy i dyrare tyger med min coverpro än, jag hanterar den inte alls så som jag skulle vilja...men så har jag inte sytt alls mkt på den heller, har du övat en masse?!

Therese sa...

Åsa: Oj.. allt är ju relativt, men jag vågar nog påstå att jag lagt både en och två dagar på att sy, sprätta, skruva på knappar, sy, sprätta, sy, svära, sy, slänga tyg, sy och sen kanske bli nöjd =).. Den är inte lätt att bli sams med men när man väl är det så blir resultatet så himla bra att man glömmer alla dåliga sömmar =).