torsdag 8 april 2010

Bytt blir sytt!!

Det här tyget är ett sånt där tyg som jag vid första anblicken inte alls blev sugen på. Men så började det dyka upp diverse tröjor och klännigar i mina favoritbloggar där man använt det här tyget och helt plötsligt tyckte jag att tyget var döfint och fick ett akut ha-begär =). Ungefär samtidigt skrev Makrill i sin blogg att hon hade en bit över som hon gärna bytte bort mot något annat, och där nappade jag!! I utbyte mot det här limegröna skogstyget (Från Mjukatyger, ritat av Johanna Ahlard) fick hon turkos och limegröna kaniner (Från JNY Design) av mig. Ett mycket lyckat byte om ni frågar mig, eftersom jag hade lite över som jag inte hade några planer för.

Tanken med den här tunikan var hur som helst att den skulle bli en större variant av den här. Jag, eller rättare sagt Ella, har den i storlek 86 och den börjar verkligen hänga på sista versen i längden. Är det föressten inte lite lustigt att Ella som faktiskt fyller hela 3 år just idag, fortfarande kan ha storlek 86 på en del kläder?? Lillasyster Agnes (som fyllde 1 år i förrgår) använder redan storlek 80 - så trots två års skillnad är det bara en till två storlekar emellan dem!

Resultatet då?! Jag är nöjd med tunikan, och speciellt med att jag lyckades få till diffmatingen såpass bra att kantbandet inte drog ihop sig i nederkant och orsakade en ballongeffekt. Jag testade även att sy med undertråd i resår när jag sydde rynktrådarna och slapp på så vis sitta och dra ihop rynket för hand. Vad jag dock fortfarande är osäker på, trots att jag tycker tunikan är jättesnygg - är om den verkligen passar Ella färgmässigt? Hon är relativt ljus och har en tendens att bli väldigt blek i tex det gula apa/lejontyget. I skrivande stund ligger hon en våning upp och sover sött efter en lång och händelserik födelsedag - men i morgon är en ny dag och förhoppningsvis vill hon agera provdocka då =)!!

Mönster: Ottobre 3/2008 men modifierat i längd (och troligtvis även avsmalnat något om jag minns rätt.

Edit: Efter en hel helgs funderingar har jag beslutat mig för att inte behålla den här tunikan till Ella trots allt. Färgen passar henne verkligen inte, och den skulle troligtvis bara bli liggandes i byrålådan som ett dåligt samvete. Därför kommer jag nu att lägga ut den till salu i Butik BillaBa för den som är intresserad.

18 kommentarer:

Madebycarran sa...

Grymt snyggt! Ser ut att vara en jättefin modell på klänningen;)

Krimskrams sa...

Underbar! Jag har också detta tyg liggande men har inte sytt av det ännu. Kanske får jag mer lust när sommaren närmar sig :-)

Nette/Rostis sa...

jättefin, känner igen det här med storlekar, min lillfis är 1½ år och har växt ur 86 redan, men så är hon över 90 cm lång....

MESC sa...

Åhh så fräsch! Mycket snygg, den kommer dotran säkert passa i!

Ingrid sa...

Helt fantastisk! Jag är så glad att du ville byta tyg! Och tunikan är verkligen supersnygg - helt i min stil :)Tur att du kunde få ihop något fint, när jag inte i mitt huvud kunde få till det!

Tosing sa...

Jättefin!! Det är verkligen vårig :)

FridoLi sa...

Jättefin! Gillar den modellen på klänning!

Singh sa...

Helsnygg klänning! Vi har samma storleksprincip här. Precis två år emmellan men bara 1-2 storlekars skillnad på det mesta!

Le Petit sa...

Jättefin! Kommer att vara så snygg i vår/sommar!

Roblin sa...

Woooah!
vilken underbar klänning!
Jag har också varit lite tveksam och inte velat köpa tyget. Men plagg som detta gör det ju svårt att motstå impulsen länga till!

Anki sa...

Wow vilken snygg tunika! Å smart idé med undertråd i resår.

Strömming sa...

Jag gillade inte heller det här tyget när jag såg det på bild men precis som du har jag börjat gilla det mer ju mer jag ser kläder sydda av det.

Tunikan är grymt snygg, det är härligt när man lyckas bra med alla moment!

Vi använder också väldigt olika storlekar. Klänningar jag sydde förra sommaren passar fortfarande och det ska vara strl 68 medan jag ny syr i strl 86 när jag syr nytt! Kan tänka mig att lillbrorsan drar om i storlek om ett tag, de klumpen känns nästan lika tung (även om jag vet att det skiljer säkert 3 kg mellan dem - och 18 månader!)

Nilla sa...

Jättefin tunika! Tyget gjorde sig bra på ett sådant plagg!

Känner igen det där med storlekarna. Här har storebror drygt 2 år strl 98 men kan ha vissa kläder i 86/92 fortfarande. Lillebror knappt 7 månader är på väg att växa ur strl 80! :O Kläder som Storebror hade när han var ett år och mer.

JuMel sa...

Snygg klänning och vilket lyckat byte! Har faktiskt lyckats motstå detta tyg men det är nog mest för att jag inte har någon här hemma som känns "rätt" för det:)

Ahlard sa...

Superfin:) Jag är glad att du visar upp något fint av det. För själv snålar jag med mina bitar. Det är finare som plagg eller filtar än att titta på i stora bitar. Jättefin modell och lyckad sömnad:) Själv har jag basic symaskiner som jag inte kan med. Så jag skulle inte ha fått till samma resultat.Trevlig helg/Johanna

Lilla Gryn sa...

Som vanligt, jättefint!!

KRUMELEJ sa...

Jättesnygg! Gillar verkligen ärmarna. Det är så himla sött med lite "puff". Synd att den inte passade Ella i färgen.

Unknown sa...

Wow, vilken färgklick!