torsdag 15 april 2010

Hjälmmössor

Min kusin fick en liten pojke tidigare i vintras och gjädjande nog ville min moster då köpa två BillaBa dregglisar och en hjälm mössa till honom. Både dregglisarna och hjälm mössan blev så uppskattade så att jag några veckor senare fick en kompletterande beställning av mamma H!


Önskemålet var en turkos apa/lejon mössa för att matcha den dregglis hon redan fått, samt en brun uggle mössa för att matcha den andra dregglisen! När jag sen ändå var igång med kantbandsapparaten och allt flöt på så sydde jag en dublett i det brun/vita uggletyget, samt en gul/vit elefant mössa som legat tillklippt ett tag, men inte blivit ihopsydd ännu.

De två mössor som inte är till mamma H kommer att finnas till salu i Butik BillaBa för den som är intresserad.

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Åh så fina hjälmmössor!! Jag är väldigt svag för sådana, men har inte vågat mig på att sy någon själv ännu... Kram!

Onomak sa...

Vilka jättefina hjälmisar! Gillar den gulvita! Snyggt med två olika färger i mössan tycker jag.

Therese sa...

Makrill: Våga våga!! Hade oxå lite fobi för hjälmmössor efter att ha testat en till stora tjejens docka som inte alls blev bra i kantbandet. Nu har jag kantat med JNY's tunna single jersey och då blev det mkt lättare =)!!

Onomak: Ja visst är det! Fint med två olika färger alltså =).

Anki sa...

Superfina hjälmmössor!

Jenny sa...

Jättefina!

Ahlard sa...

Superfina:)

Krimskrams sa...

Så söta! Den turkosa med apor och lejon är min favorit :-)

GOBLIgobli sa...

Gu så söta! Vill nog också sy... ;-)

KRUMELEJ sa...

Åh, vad söta. Har aldrig provat mig på att sy någon, men nu blev man allt bra sugen. Vilket mönster använder du eller är det ett eget? Just det, tänkte höra med dig vilken differentialmatning du använder när ju använder jersey till kantband.....0.5? Tack på förhand.

Therese sa...

Krumelej: Jag använder ett Ottobremönster från 5/2006. Det är endast lite modifierat vid kinden där jag valt att göra en rak linje ner mot halsen/hakan istället för en liten böj =).. Jag hade diffen på 1 och SL på 3 den här gången. Har även testat att sänka diffen till ca 0.75 och det blev oxå bra. Lite trixigt att få det helt perfekt!

Hawk and Weasel sa...

Snygga som bara den. Och jag som dels behöver fler hjälmmössor som inte är vita, dels har en massa tygsnuttar över..! Nu föll bitarna på plats för vad jag ska göra idag kan ,an lugnt säga. Tack för inspirationen!

Åsa Tidqvist sa...

så söta! du har en award hos mig om du vill ha ;)