onsdag 9 juli 2008

Recycling á la 70-talet

För ett tag sedan fick jag ett underbart retrotyg av min svärmor. Hon hade hittat ett i mitt tycke jättesnyggt gammalt påslakan från 70-talet i sina gömmor - och detta fick jag till min glädje överta! Direkt när jag såg det så visste jag att det någon gång skulle bli en tunika av det, och nu har tiden kommit!En tjej som ville beställa en tunika till sin dotter visste inte riktigt vilket tyg hon skulle välja, så jag hjälpte henne att välja just det här! Det är det första jag syr i detta tyget och det är av en underbar kvalité - lite skön sval bomull på sommaren. Ärmarna är av stretchjersey som på mina andra tunikor - på så vis blir tunikan ändå mjuk och följsam trots att livet är i vävt tyg.Tyvärr vet jag inte om mönstret på tyget har något namn, det ser inte ut som dunderklumpen, och inte heller John Blund - så om någon vänlig läsare vet vad, eller om de här figurerna har något namn så får ni gärna tipsa mig!!

7 kommentarer:

Cecilia sa...

Klart det är Dunderklumpen, fint! :)

Jes sa...

Superfin klänning, de tyget är så mysigt.

F . A . E - Mjuka kläder för goa barn sa...

Jättefint tyg och tunikan är lika fin som den brukar bli:-)

OttoPippi sa...

Det är Dunderklumpen!!!! Jättefin tunika!!! Vad smart med stretch i ärmarna och stumt tyg i övrigt :-)

á Yeliqa sa...

Urmysig klänning:)
Fiffigt med strechsiga ärmar. Det måste jag nog testa :)

Therese sa...

Tack för svaren om att det faktiskt ÄR dunderklumpen! Blev lite extra glad när jag fick reda på det då jag faktiskt letat efter ett sådant tyg på Tradera för ett tag sedan.

Anonym sa...

Hejhej!
Måste först bara få säga: gud va fina grejor du syr!
Avis!! ;)
Den som ändå kunde sy!
Ang tyget på tunikan (ursnygg!!) så är det från Dunderklumpen! Flashback!!! Älskade min Dunderklumpenbok när ja va barn(en gång i tiden för hemskt många år sen)!
På tunikan såg ja två bekanta från min barndom:
LEJONEL - lilla lejonet m alldeles för stora byxor!
PELLEGNILLOT-heter den söta leksaksbjörnen m munspelet!

Kram!/mia