onsdag 5 maj 2010

Vårfräscht och lite moln =)..

En kompis fick sin tredje son för ett par veckor sedan, en underbart söt liten E ! Medans E fortfarande låg i magen hade vi pratat om att hon gärna ville beställa en filt, men att det var bäst att vänta tills krabaten tittat ut för att lättare kunna välja färger till filten. Nu blev det triss i killar och bara någon vecka efter att de kommit hem från BB var de här och fikade och valde ut JNY's bruna velourmoln till ena sidan, och vit interlock (även den från JNY) till andra sidan. Den kontrastfärgade coversömmen glömde vi att bestämma färg på, så där bestämde jag att brun blev snyggast =).
Efter lite bråk med covermaskinen där jag fick repa upp coversömmen inte mindre än 3 ggr pga hoppstygn lyckades jag sy hela varvet runt utan strul. Vet inte varför den gör hoppstygn på helt oförklarliga ställen ibland, men det är grymt frustrerande!!

Till storebröderna A och G beställde hon samtidigt nya vårmössor. Först hade hon funderingar på de turkosa stjärnorna, men då de inte matchade vårjackorna så bra, som iofs var blå, men inte samma blå, blev det istället det limegröna stjärntyget till mellanbrorsan, och till storebror blev det en bokstavsmössa. Faktiskt så har just bokstavsmössan varit en tanke jag haft ända sedan jag såg Svedin göra så fina mössor i början av min sömnadskarriär, men inte förrän nu, nästan 3 år senare har jag fått tummen ur att göra en =).. Bättre sent än aldrig säger man väl?! Det bästa är ju iaf att nu har jag en färdig bokstav till vår Agnes, så nu tänkte jag att hon oxå kan få en =)..

9 kommentarer:

Strömming sa...

Finfin filt och söta mössor!

Covern lever verkligen ett eget liv och kan göra en heeelt galen ibland, sist tillbringade jag flera timmar att få till sömmen och sedan helt plötsligt så blev det perfekt. Brukar alltid byta nåla när jag får oförklarliga hoppstygn men ibland hjälper inte det heller.

Emsters Alster sa...

Oj, så snyggt och speciellt filten är ju underbar!

MESC sa...

Jättefina mössor, och underbar filt!!! Det är nästan så man blir sugen på bebis, bara för att få ta del av alla underbara bebisgrejer som kan sys!!

Åsa Tidqvist sa...

jaa du, den där CP...jag blir galen ibland och vägrar sy på den ett tag. då aknske den skäms tänker jag för nästa gång jag sätter mig så brukar den uppföra sig ;)
Din filt blev iaf hur fin som helst!!

Ingrid sa...

Wow, vilken snygg filt!! De bruna velourmolnen är för härliga!! En mössa med A till min skrutt kanske man ska våga sig på :)

Lina sa...

Snygg filt! Brukar följa din blogg, du gör alltid så fina saker :-)

Jag har en fråga som du kanske kan hjälpa mig med. Jag har precis köpt en Coverpro och tänkte fålla en tunika nertill så att det blir en dekorsöm fram. Hur gör du med fållens baksida? Är osäker på om jag ska overlocka först innan man viker in fållen, så att det inte repar sig i och med att det annars bara blir raksöm på råkanten, hur gör du?

Mysmasken sa...

Åhh vilken härlig blogg! Är helt ny på det här med sömnad... Hur gör man en sån kontrastsöm? Kan man göra det på vanlig maskin med en tvillingnål? Hur skulle symbolen se ut isåfall?
Har sparat din blog, hit återkommer jag gärna :)

Therese sa...

Tack för alla fina kommentarer!!

Lina: När jag fållar "bakofram" så brukar jag faktiskt göra just så att jag overlockar kanten först. Tror iofs inte att trikå repar sig, men det ser snyggare ut när man tittar på det från insidan så det är mest därför, plus att det är lättare att mäta och vika upp en jämn fåll =).

Mysmasken: Man kan absolut göra en liknande söm på vanlig symaskin. Om du har något som liknar våffelsöm, eller någon annan rolig söm, typ "kråkfot" så funkar det oxå, det använde jag själv innan jag skaffade min CoverPro! Tvillingnålen funkar ju iofs oxå, men personligen tycker jag inte att den blir så fin på baksidan iom att den mest ser ut som sicksack.

My sa...

Tur att jag har en "A-bbe" då? :-D
BillaBa mösor går ju inte att ha för många av! ;-)