lördag 8 maj 2010

Om Therese själv får välja...

..då kan resultatet bli så här!!

En kvinna på Ellas förskola som faktisk själv är i sömnadsbranchen och som jag nästan dagligen pratar lite sömnad med önskade beställa en tunika. Jag fick själv välja tyger, men hon hade önskemål om en raglan modell, korta ärmar med puff och gärna rullfåll! Storleken skulle vara i 122 - en storlek jag faktiskt aldrig sytt i ännu! Rullfåll har jag ju testat någon gång innan, men inte i kombination med puffärm, så jag fick tänka till lite hur jag skulle lösa det på bästa sätt. I vanliga fall syr jag ju en kanal som jag trär resåren i och på så sätt får till "puffen", men iom att det skulle vara rullfåll på den här modellen fick jag tänka om lite.


Här sydde jag istället först ihop ärmarna, gjorde sedan rullfållen, sedan sydde jag för hand ihop ett 5 mm brett resårband till en rundel som nålades fast ca 1 cm in i ärmen. Detta resårband sydde jag sedan fast med raksöm från rätsidan samtidigt som jag sträckte tyget lite för att få lite mera rynk. Tunikan är nu levererad och jag hoppas att den passar den blivande ägarinnan bra!

Mönster: Grundmönster från Ottobre 6/2007 men har ändrat raglanskärningan samt förlängt den nästan 10 cm.

Tyger: Blått tyg med små solar från S&S, köptes någon gång förra sommaren, men har faktiskt inte blivit använt förräns nu! Vit single jersey från JNY Design

Kom ihåg: Ska man göra puffärmar kan man nästan ta i så man kräks i vidden på ärmarna. Det är sällan det blir för mycket puff - snarare tvärt om!

10 kommentarer:

KRUMELEJ sa...

Jättesöt. Jag är övertygad om att ägarinnan blir nöjd. Tack för tipsen angående puffärmen. Har själv haft tankar om en sådan ärm, men än har jag bara sytt i teorin :D.

GOBLIgobli sa...

Ok, "ta i så man kräks". *check* ;-)
Jättefin och somrig modell.

Ingrid sa...

Vad fin!! Hon blir säkert jättenöjd!!

JuMel sa...

Söt! Gillar både modell och tyg. Är oxå på g att sy nått liknande med rullfåll och puff men hade tanke på att sy typ smock resår i ärmslutet. Vi får se hur jag gör...

Wimsan Mari sa...

Härlig, man längtar verkligen efter sommaren nu !!!

Simsalabim sa...

Tack för alla tips om hur du gjorde fållen!

Titta gärna in på min blogg och var med och tävla om en Simsalabim-klänning och mössor.

Jonglören sa...

Jättefin. Kul med utmaningar som kräver att man tänker till....och därmed också lär sig nåt nytt.

Älskade Hjärtegryn ® sa...

Tack för kommentaren :) Mönstert på jackorna är ett hemmaknåp.
Jag har utgått från en munktröja som jag ritat om, lagt till foder, och satt i dragkedja. Har provat andra mönster på jackor men inget jag fastnat riktigt för så därför försökte jag mig på att göra ett eget och nu är jag ganska nöjd :)

Karin sa...

Kanonfin!

Anonym sa...

Tusen TACK Therése,klänningen blev så himla fin och den passade jättefint på den lilla prinsessan.