måndag 7 februari 2011

Radioapan

Oj oj oj.. Ingen kan väl iallafall beskylla mig för att blogga för mycket på senaste tiden?? Bloggtorka eller inte, jag läser dagligen alla mina favoritbloggar, som numera utökats till att även innefatta lite inredningsbloggar. Jag suktar avundsjukt efter alla fina plagg ni andra syr, och jag sparar favoriter för att ha som inspiration till kommande sömnad. Jag har till och med beställt hem mer tyg, trots att jag knappt sytt någonting alls under höst och vinter. Jag tänker att om jag bara får lite nya fina tyger att klappa på, så kanske lusten att sy kommer med köpet!? Å tänk - faktiskt så gör den det! Jag ska inte säga att jag syr mycket, men jag har åtminstone sytt några nya plagg till mina egna tjejer, samt även en födelsedagströja till en kompis son som just fyllt 4 år. Den här tröjan sydde jag faktiskt redan i höstas, men jag hade bara ingen lust att fota och lägga ut den just då. Inte förrän jag stötte på A på äldsta dotterns förskola häromveckan, och hon frågade om jag slutat sy och blogga, så kände jag att det kanske ändå vore kul att visa ett litet livstecken igen!? Tack för att du påminde mig A, - det här inlägget är för dig ;-)


Tröjan är väl egentligen inget speciellt alls. Mönstret är från Ottobre Creative 301, den "tjejjiga" modellen som är lite snävare med insvängd midja. Det som kanske ändå är lite speciellt med den är att Ella själv varit med och valt tyg. Vi satt tillsammans vid datorn och valde ut ett tyg som jag beställde hem, sen frågade jag igen (eftersom den här damen blivit otroooligt kräsen vad gäller kläder) om hon verkligen ville att jag skulle sy en tröja med Radioapan på. För er som inte vet så har Sveriges Radio en jättebra interaktiv web där man med hjälp av just Radioapan kan lära sig både det ena och det andra. Aporna på det här tyget påminner väldigt mycket om denna apa, varav Ella direkt döpte tyget till "Radioapan". När tröjan väl var klar och låg i lådan redo att användas tog det både två och tre övertalningsförsök innan den gick på. Nu några månader senare kan jag konstatera att visst är den använd, men knappast så att den blivit utsliten...

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Så härligt att läsa ett inlägg hos dig!! Superfin tröja!

Tror att det är bra att låta var sak ha sin tid. Ibland är man sugen på att sy, ibland är man det inte. Du ska se att skaparlusten tar fart igen, förr eller senare!

Kram!

Strömming sa...

Hej hej! Kul att se dig igen!

Här går också det tyget under namnet radioapan, men I har gärna sin tröja på sig! Radioapan är hennes stora idol och oj vad hon har lärt sig mycket på hans web!