fredag 15 oktober 2010

Jag gillar bara råååsa!

Här hemma har vi mest varje dag små världskrig om vilka kläder som skall tas på och inte. En 3½ åring kan vara MYCKET bestämd i sina åsikter om vilka kläder som passar och inte. Dagligen får jag och sambon höra "Jag gillar bara råååååsa", eller "Jag gillar inte jeans, jag vill bara ha tights". Så, i ett försök att ha en sak mindre att tjafsa om innan förskolelämning på morgonen sydde jag således ett par rååååsa tights och en matchande tunika till.

Först tänkte jag bara sy en vanlig "plain" tunika utan krusiduller, men så när jag stog där och klippte så fick jag för mig att en ficka skulle vara fint. Har sett liknande tunikor på HM och alltid tyckt att det gör tunikan lite roligare! Funderade lite på hur jag bäst skulle lösa det, och testade först att bara nåla på fickan och sy fast med raksöm - inte bra!! Det drog sig väldigt och jag fick sprätta bort fickan och göra om. Gjorde istället som när jag syr applikationer, vliseofix och totally stable - mycket bättre!! Tightsen gjorde jag som Me&I plaggen, dvs med en avig täcksöm på en väldigt bred fåll, en fin detalj som gör mycket för helheten!

Vad tyckte då dottern om de nya kläderna? Tja - tightsen är välanvända och mycket poppis! Tunikan funkade oxå och ligger för närvarande i tvätten, ett bevis på att den iaf används =).

Tyget till tunikan är från MG Tyger och ser nästan stickat ut om man tittar närmare. Lite tjockare än vanlig interlock - vet faktiskt inte om det har ett eget namn, men hur som helst väldigt passande för hösten då det är lite kyligare. Tightsen är sydda i single jersey från JNY Design och hade nästan exakt samma nyans som en av de rosa ränderna i tunikan.

16 kommentarer:

Maria sa...

Jätte-jättefint.Gillar tunikan skarpt. Undrar vad det är för mönster eller om du kan tipsa hur man kan göra ett av ett bra befintligt t-shirt mönster?!

[ LiEmEl ] sa...

haha jag var bara tvungen att skratta för mej själv när jag läste detta...
vi har det precis lika dant hrä hemma, tights lr strumbyxor är det enda som gäller... och sen såklart ROSA inget annat fungerar utan tårar o protester..
tyget var jättefint, vet du om det finns kvar kunde inte hitta det på webben.. =)
setet var underbart fint!!

OYB sa...

Jättesnyggt set! Håller med om att fickan passade jättebra på tunikan!

BamBuu sa...

Jättefint set! Bävar lite själv för när tösen själv vill bestämma vilka kläder som passar =)
/malin

Therese sa...

MadeByMammamia: Tack! Mönstret är ett eget. Har filat på det i några varianter, men utgått från något av Ottobre mönstren för tröjor, tror det är Ottobre Creative 301 (tror jag det heter). Brukar inte bredda för mkt i nederkant, gillar när tunikorna är lite tighta, samt vid kortärmade tröjor brukar jag se till att ärmen är ganska kort.

LiEmEl: Vet inte om det finns kvar, köpte det för ett bra tag sen tyvärr, och då fanns det på webben.

Lilla I sa...

Jättesnyggt, och lite tufft fastän det är rååååsa! ;-)

Lina sa...

Jag älskar rååsa!!
Himlans fint.

Anonym sa...

Fin fint set.

hönapöna sa...

skönt att höra att fler strider i frågan! :-) Setet blev jättefint och hade absolut gått hem hos min dotter...

Ingrid sa...

Tokfint med råååååsa!
Ser verkligen fram emot trotsåldern, min herre är bestämd idag och har en bit kvar till värsta åldern...

JuMel sa...

Jättefint set! Klart att tjejen vill ha rosa, vilken liten 3-4-årig tjej vill inte det?!:))

Hello sa...

Åh så fint!
Vår mellanloppa hade en period när hon BARA hade kjol eller klänning! Enbart. Varje dag. Det var lite bökigt i kombination med I ur och skur-dagis, kan man säga. Men hon höll ut. Och det gick över. Så det finns hopp.

KRUMELEJ sa...

Hej!

Inser när jag läser din fråga att jag skrivit helt galet i mitt inlägg. Tyget är från stoff 2000. Vet inte om de har det kvar då jag köpte det på rea. Ledsen för mitt tryckfel :S.

Klaudia - www.miniskunk.se sa...

Tänk så lustigt det kan vara, här hemma bråkar lilltjejen om precis allting, förutom kläderna. Jättefint set, förstår att dottern gillade det!

Le Petit sa...

Supersnyggt set! Gillar också råååsa =).

Jessie D sa...

Nu har jag stirrat på den här bilden minst 20 gånger. Saknar din blogg och dina fina kreationer. Nu lär det bli ännu sämre med tid, vilket är synd. kram J