måndag 2 november 2009

Sommaren som kom tillbaka?!

För några veckor sedan hade vi ett par dagar med fantastiskt skönt väder, nästintill sommarvärme. Eller njae, kanske inte riktigt, men sådär riktigt sköna dagar iaf! En sådan solig dag fick jag sån otrolig lust att bara sy något supersomrigt och som jag gått och sugit på ända sedan tyget inhandlades i början på sommaren, eller om det var i våras tom?!Redan när jag såg tyget på Åhlens visste jag att det skulle bli till en vagnsdyna, eller kanske två - för jag har så att det räcker till en till och kan alltså syskonmatcha i dubbel-joggern om jag skulle vilja. Jag har gjort om modellen lite sen sist, och den här är istället sydd i dubbla lager fleece som mellanlägg och sedan vitt foder på baksidan och mönstrat tyg på framsidan. Jag har oxå valt att sy på ett rött kantband runt om för att få en snygg inramning. På den här modellen funkar det nämligen att ha ett kantband iom att dynan inte är fullt lika tjock som de jag tidigare sytt (Där det varit skumgummi emellan)Hålen för selen har jag gjort som knapphål och sedan sprättat upp med sprätten i efterhand för att få snygga raka linjer. Ett tips jag läst eller sett någonstans är att sätta en knappnål på ena kortsidan som stopp så att man inte kör sprätten rakt igenom sömmen!

Slutresultatet blev precis som jag tänkt mig, en somrig och glad vagnsdyna som piffar upp nu i höstmörkret! Agnes provsitter och ser helnöjd ut om ni frågar mig!


8 kommentarer:

NorppaStiina sa...

Jättefint! Har du några tipps för att rita mönster på en vagnsdyna? Har funderat på en men vågat inte börja på projektet. Och vilken material skulle funka bäst inne i dynan? Du har provat med skumgummi och fleece?
Du har ett fint blog!

Aleni sa...

Jättefin. Synd att man inte längre behöver vagn. Du skriver om knapphål, mitt tips är att sprätta från varje håll och sticka upp sprätten ungefär i mitten. Alltså sprätta en hållet först från kanten till mitten, sedan andra hållet fran kanten till där man slutade förra gången. Jag tycker det funkar i alla fall.

Anonym sa...

Jättefin dyna till vagnen, fin model å fint tyg. Jag har åxå klurat lite på en dyna & har en likadan vagn som du, har du något tipps för att rita en sådan model ?

Designk.carbin

Hello sa...

Den ser jättefin ut med en mycket nöjd ägarinna!

Jag gör som Aleni, men är alltid mycket noga med att sticka upp sprättspetsen genom tyget i mitten. Om jag då slinter, så slinter jag ut i luften,sas.

Vindling sa...

Jättefint!

KRUMELEJ sa...

Åh, som en sommaräng :). Tack för Cover Pro-tipsen. Brukar du alltid sy med EL-nålar. Jag har dessvärre fått hål med dessa i vissa tyger. Har du någon erfarenhet av detta?

Therese sa...

NorppaStiina & Anonym: Jag gjorde helt enkelt så att jag tog en stor bit byggplast (genomskinlig) och la i vagnen. Sen ritade jag på frihand och justerade efteråt lite så att det blev raka linjer och rätt avstånd.

Aleni & Hello: Smart att sprätta knapphålen på det viset oxå! Har jag inte haft en tanke på!

Krumelej: Ja, jag har faktiskt alltid sytt med EL nålar, eftersom jag har problem med hoppstygn lite då och då har jag inte ens vågat testa något annat för då lär de väl bli ännu fler. Hål i tyget har jag dock inte märkt av. Borde inte EL nålarna finnas i olika tjocklekar oxå? Kanske testa med en tunnare nål?

Sandra sa...

Hejsan! ja undrar vad du skulle ta för att göra 2 sittdynor till en urban jungle duo +frakten. skulle vilja ha tyg med stjärnor på (svart) mvh sandra. min mail: S_andrah_@hotmail.com