tisdag 24 november 2009

Nya kompisbyxor

Förra året ungefär vid den här tiden på hösten så sydde jag ett par "kompisbyxor" till E och hennes kompis M. Dessa byxor är sedan en ganska lång tid tillbaka urväxta - så när det kom en ny beställning från M´s mamma om några nya byxor - den här gången i rött och brunt så fick det bli ett par röda även till E. M´s mamma ville den här gången ha en lite smalare modell som jag kallar för pösleggings, de är helt raka i benen för att ge en lite mindre puff än vanligt. Kanske ser man inte någon jättestor skillnad, men i nederkant på benet så skiljer det enligt mönstret 8 cm i omkrets på haremsbyxan vs pösleggingsen.


Pösleggings till vänster - haremsbyxa till höger

7 kommentarer:

Nilla sa...

Dom ser jättefina ut! Va snyggt det var med resår nertill. Hur gör du när du syr resåren i byxorna?

Mooki sa...

Jättemysiga byxor! Skulle vilja ha ett par till mig själv:-)

Hello sa...

Visst syns det skillnad! Fina allihop!

Therese sa...

Nilla: Jag syr en resårkanal som jag trär in resår i. Sen syr jag igen det lilla hålet efteråt.

Mooki: Tanken har faktiskt slagit mig oxå, men än har jag inte vågat =)..

JuMel sa...

Fina bägge två tycker jag!

cb kids sa...

Tack för leverans av de rosa/vit randiga brallorna till min dotter. Hon hade dom på sig hela helgen och var helnöjd:) Däremot så lossnade BillaBa lappen nästan direkt, hur är det tänkt att den ska sitta fast? Kändes lös från början.

Therese sa...

CB Kids: Lappen skall vara fastsydd, men det låter som om jag helt missat det på dina byxor! Jag spraylimmar nämligen alltid fast lappen först för att den ska sitta rakt när jag syr. Jag har mailat dig ett förslag på hur vi löser det =). Mvh Therese