onsdag 28 oktober 2009

Underbara pasteller och en krånglig symaskin..

Hösten är här, löven ligger så där snyggt bruna och lite frasiga på tomten! Älskar verkligen dessa dagar när det (som idag) är soligt, kallt och bara härligt! Allt det bruna på hösten behöver dock lysas upp lite, och den här beställningen är verkligen en sådan. Ett tvillingpar bestående av två tjejer samt en lillasyster behövde nya mössor och en scarf för vintern. Allt går i råååååsa!!Hjälmmössan ovan i rosa molntyg från JNY och fodrad med vit velour. Den här mössan höll på att få all sylust what so ever att försvinna då min CP envisades med att krångla något infernaliskt!! Jag ljuger inte om jag säger att jag sydde säkert 10 m kantband på olika provbitar och provmössor innan jag hittade en inställning som funkade bra! TUSEN TACK vill jag därför säga till Thea som tillslut hjälpte mig med tipset om att höja pressarfotstrycket och hålla emot med en pincett när man syr själva knytbandet!

Mössorna ovan gick dock smärtfritt, kanske kan det bero på att jag sytt några sådana här nu och börjar få in snitsen =). Övning ger verkligen färdighet, trist men sant för mig då jag gärna vill att allt nytt jag tar mig för ska funka nu och med en gång! Mössorna är sydda för att matcha varandra, men så att man ändå snabbt och lätt kan se skillnad på tjejerna på tex dagis o dyl.


Sist men inte minst, en rosa molndregglis som ska matcha hättan - fodrad med vit velour.

3 kommentarer:

Hello sa...

Det blev ju i alla fall fint till slut, men visst är det imponerande hur många meter remsor det kan gå åt för att få till inställningarna!

Och jag är precis som du - det ska bli fint och rätt från början ;)

Strömming sa...

Superfint blev det ju till slut!

Håller med dig om CPn, man vill att det ska bli perfekt från första stund. Häromdagen började jag kanta en body för första gången och har sömmar både lite här och var i kurvorna... måste nog öva lite innan jag gör det igen...

Åsa Tidqvist sa...

jättefina saker! visst blir man galen när det inte går så lätt som man vill...bra kämpat!