onsdag 15 september 2010

En trogen kund - klart man blir glad =).

Jag har tagit emot en beställning, trots att jag under väääldigt lång tid inte tagit emot beställningar, så har jag gjort ett undantag och sytt en liten men naggande god beställning! Beställningen är från en tjej som för andra (eller trejde) året i rad vill ha mössor och matchande dregglisar till sina barn. Jag blev så smickrad och glad över detta att jag struntade fullständigt i mitt "beställningsstopp" och glatt klippte till både mössor och dregglisar =). Önskemålet var svarta mössor med röd och turkos stjärna. Scarfarna skulle matcha till mössorna, och glädjande nog hade jag både rött och turkos apa/lejontyg kvar hemma som passade perfekt till stjärnorna!

Mamma E själv beställde oxå en mössa. En rosa med grå stjärna. Den hann dessvärre inte hamna på bild så den får ni föreställa er!

I övrigt har jag funderat massor fram och tillbaka på hur jag ska göra med beställningar och företagande. Tiden är knapp och den tid jag har vill jag inte bara sitta vid symaskinen. Jag funderar därför på att pausa företagandet alternativt lägga ner det och bara fortsätta med hobbyverksamhet. Beställningar är kul när man har tid, och jag skulle vilja ta emot lite framöver, men kanske med en reservation för att få tacka nej när jag inte har tid.. Läser i fler och fler bloggar om beställningsstopp och tappad sylust och känner igen mig i det mesta. Man vill så gärna, men hur gör man för att kombinera familjeliv/jobb/träning/vänner/sömnad och sömn utan att något av det blir lidande av det andra?? Jag vet då inte riktigt hur det ska gå till - eller beror det helt enkelt på att jag inte kan säga nej??

Jag tänker att det får bära eller brista - jag häver beställningsstoppet och ser vad som händer :-)

3 kommentarer:

OttoPippi sa...

Gud så snygga set!

och gud så jag känner igen mig. Man har så liten tid för sömnaden, och den lilla tiden går åt till beställningarna. Samtidigt är dessa en liten inkomstkälla för nytt material..... Hur göra??? Själv har jag märkt att det är antingen träningen eller sömnaden som tar stryk. Hinner liksom inte med bådadera... Dilemma!

Åsa Tidqvist sa...

så snygga set!
förstår precis vad du menar med sömnaden, beställningar osv. Säger som ottopippi, det är träning eller sömnad, jag hinner inte heller båda. men nu har jag bestämt mig för att sy, jag VILL att det ska funka, vissa dagar är det inte lust-fyllt men, jag ÄLSKAR tyger och att sy så...jag kämpar på!

Madebycarran sa...

Åh, känner igen mig jag med...
Hoppas att ni fortsätter att sy och göra era tokfina alster.
...och visst är det kul med återkommande kunder!:)