lördag 14 augusti 2010

She´s alive!!

Jodå, visst lever jag - och inte så lite heller =). Har haft en lååång härlig sommar, sköna semesterveckor i bla Åre där vi vandrade en del, jag gjorde även en visit på JNY Designs butik! En kort visit i Stockholm där vi var på Junibacken och så en sväng till Bollnäs för att hälsa på min sambos mormor & morfar. Massor av kul med andra ord! Vad jag däremot inte har gjort så mycket i sommar är att sy. Lite har det blivit, men inte alls som "förr". Mycket beror det på att jag började jobba i våras, sen fick jag för mig att jag skulle börja träna, så några kvällar i veckan har jag snörat på mig löparskorna och varit ute och rört på mig längs grusvägarna här hemma, jogga kallas det visst! För att sätta lite extra press på mig så anmälde jag mig oxå till Midnattsloppet som går av stapeln här i Göteborg om en vecka. 1 mil ska jag ta mig runt på förhoppningsvis mindre än 60 minuter, vi får se hur det går! Men som sagt - lite sömnad har det blivit och idag fick jag dessutom lust att blogga om det!!

Inför Årevisiten sydde jag två nya mössor till våra guldklimpar! Inte kan man åka på semester till molntygets hemstad utan att ha molnmössor med sig =). Två röda molnmössor i jersey/lycra fick det bli. Perfekt tjocklek för att ha under våra vandringar då det faktiskt kan bli lite kyligt trots att det är mitt i sommaren! Ella, vår stora tjej var helt fantastiskt duktig och knatade hela vägen från kabinbanan och upp på Åreskutan. Kanske inte så långt eller jobbigt i vuxna mått mätt, men över 1 km med brant stigning och sen lika långt brant nedåt och mycket stenbumlingar - det tycker jag är tappert! Dagen innan hade vi också vandrat, men inte lika brant och då gick hon nästan 5 km med sin lilla ryggsäck. Visst tog det sin tid, men vilka sköna samtal om allt mellan himmel och hav man får med en fundersam liten 3 åring vid sin sida!

Byxorna som skymtar på Agnes till vänster är också sydda under sommaren. Det är mitt vanliga haremsbyxmönster här i cerise velour från Stoff & Stil om jag inte minns fel.

Under Åreveckan hade vi förövrigt äran att få delta på inte mindre än 3 kalas! I vårt resesällskap visade det sig nämligen att det var inte mindre än 3 födelsedagsbarn på en vecka! Klart att man måste ha lite fina kalasklänningar med sig i resväskan då! Även de här klänningarna fick bli i det röda molntyget, tycker att det är helt fantastiskt fint och tröttnar fortfarande inte på att titta på det! En syskonmatchning där lillasysters klänning blev lite i största laget för att vara en strl 80, men men - hon lär väl växa i den förhoppningsvis =).

5 kommentarer:

Miiaoo sa...

Så härligt det låter! Å så duktig hon är, Ella! Vilken tjej som orkar vandra så långt fast hon inte är äldre än 3 år! Det är starkt tycker jag!
Fina kläder också!

Wimsan Mari sa...

Ni har då verkligen haft en härlig sommar. Mycket duktigt gjort av Ella att gå så långt.
Visst är det väl härligt när man får sådana samtal med en treåring. Det virvlar verkligen runt en massa tankar i deras små hjärnor OCH de registrerar MYCKET MER än vi tror av det vi gör och säger.

Både klänningarna och mössorna var underbart fina. Jag håller med dig om att molntygerna är så fina.

Anonym sa...

Duktig tjej som orkar gå i sådan terräng :) Fin fina mössor.

Glöm inte att fylla på vätskeförrådet till Midnattsolsloppet...

designofluna sa...

Hej! Vilken fin blogg du har! Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
Kram Malin

AnnaSara sa...

Vilken inspirerande sida! Mycket fint =)