lördag 15 augusti 2009

Saxad elefant t-shirt

Den här röda elefant t-shirten har ganska länge legat på mitt sybord i väntan på att färdigställas till vår stora tjej E. Allt var i princip klart förutom en storlekslapp och en BillaBa lapp, så i morse när jag fick en stund över gjorde jag slag i saken och sydde på det. Tänkte för mig själv medans jag sydde på dem att "vad kul - då kan hon ha den här tröjan idag".

När jag sytt klart och håller upp tröjan framör mig för att beskåda mitt "verk" ser jag något som är mystiskt likt ett jack efter en sax mitt på magen... Nä tänker jag.. det kan det väl inte vara?? Den var ju hel sist jag kollade?? Men jodå - visst är där ett litet fint hål, ca 1 cm stort och genom både fram och bakstycke!! SUCK!! På bilden har jag lyckats lägga ihop jacket så att det inte syns, men i verkligheten finns det där.. jag lovar...Ja, så kan det gå när man lär en 2 åring att använda sax (Vi har precis häromdagen visat hur man klipper med en sax i gamla tidningar..) och därefter glömmer att plocka bort saxen från sybordet samtidigt som man lämnar kvar sina halvsydda projekt...

Tur i oturen var ju denna tröja bara avsedd för E och nu får hon väl använda den som pyamas t-shirt istället.. men inte desto mindre är jag ganska sur på mig själv som inte plockat undan efter mig...

5 kommentarer:

Hello sa...

Man lär av sina misstag, sägs det. Fast en del av misstagen är ju liksom tristare än andra :(

Synd på så fin tröja!

Nilla sa...

Surt på en fin tröja! Kanske du kan göra en applikation i vitt ovanpå för att täcka hålet?

Therese sa...

Nilla: Ja det var min första tanke oxå, men iom att hon klippt rakt igenom både fram och bakstycke så kändes det som att det inte skulle gå. Blir ju konstigt att ha en applikation på ryggen. Nästar nog bara ihop det hjälpligt och så får hon ha den att sova i.

Strömming sa...

Du får göra ett elefanttansikte fram och en elefantrumpa bak så blir det inte konstigt med applikation på ryggen! Fast pyjamasar behövs ju också ASynd på en jättefin tröja. Ja snart måste man blöörja tänka på var man gör av sina grejor (fast som tyr är har jag nu iallafall en grind in till mitt krypin!)

Marie Frost sa...

Usch vad surt! Jag har också två småttingar som gärna lånar saxarna, får titta efter både en och två gånger ibland att man säkert har lagt undan dem.
Jättefin är den i alla fall!